Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitari d’Esplugues posarà en marxa noves teràpies dirigides a millorar l’autonomia de les persones ateses gràcies a “Lucía”, una cabina d’hidroteràpia que ISENSI i la Fundació Fluidra han donat a la nostra Orde Hospitalària de Sant Joan de Déu.

El passat dia 27 de novembre es va signar el conveni de la donació d’una cabina d’hidroteràpia, “Lucía” al nostre Centre Sociosanitari.

A l’acte van assistir Xavier Servat, Gerent de la Fundació Fluidra i Eduard Segura, Director General d’ISENSI. Representant a SJD Serveis Sociosanitaris José Luis Argudo, Gerent;  Marc A. Rovira, Coordinador mèdic;  Rosario Morán, Coordinadora d’Infermeria i Albert Tresserres, Cap de serveis generals, i en representació de l’Obra Social Sant Joan de Déu,  el seu director Oriol Bota,  i Jordi Antolín, Coordinador de captació de fons i relació amb organitzacions.

La cabina terapèutica “Lucia” ens permetrà realitzar sessions d’estimulació multisensorial als pacients combinant cinc teràpies amb diferents beneficis en una mateixa sessió: aromateràpia, musicoteràpia, cromoteràpia, hidroteràpia i termoteràpia. Aquest conjunt de teràpies pot permetre obtenir millores als pacients que tenen afectacions motrius. Igualment es preveuen obtenir avanços a nivell cognitiu i emocional així com prevenir el deteriorament cognitiu, sensorial i social.

Aquesta teràpia innovadora permetrà també fomentar la participació activa dels pacients en AVD’s i d’aquesta manera promoure l’augment de l’autonomia personal d’una manera diferent esdevenint un complement de les teràpies habituals alhora que enfortint el vincle entre pacient i terapeuta.

Volem agrair també des d’aquí a la Fundació Fluidra i a la Companyia ISENSI la seva generositat i igualment a l’Obra Social de Sant Joan de Déu per facilitar l’accés a aquest recurs que ens permetrà continuar avançant en la millora dels serveis que volem oferir a les persones ateses.