• Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris ha obtingut el Segell d’Excel·lència Europea EFQM 300+ que destaca el treball de l’entitat per la millora contínua de la qualitat dels seus serveis i el compromís de tots els treballadors en una atenció centrada en les persones ateses.
  • El segell reconeix la feina realitzada en coherència amb els valors de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu així com la creativitat i la innovació del centre en la millora de la qualitat.

 

La Fundació Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris ha obtingut el Segell d’Excel·lència Europea EFQM 300+  que posa en valor el treball continu de millora de la qualitat dels seus serveis assistencials així com el compromís i implicació de tots els seus professionals.

El segell EFQM reconeix la gestió excel·lent, innovadora i sostenible de les organitzacions, utilitzant per això un procés d’avaluació basat en el Model EFQM.  Aquest model avalua àmbits com la direcció, l’execució i els resultats ajudant a la transformació de les organitzacions així com en la seva orientació al futur.

Per obtenir el segell d’excel·lència EFQM el centre va superar un procés d’auditoria externa realitzat per TÜV Rheinland durant l’any 2019-2020.

L’avaluació posa en valor de forma significativa l’orientació centrada en la persona de Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris que situa els usuaris dels seus serveis en el centre de la planificació i la intervenció en coherència amb els valors de l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu.  Destaca també el foment de la creativitat i la innovació a través de la implementació de grups de millora així com la implicació dels professionals del Centre en la millora de la Qualitat.

Com a resultats clau de l’avaluació, l’informe també emfatitza la tendència consolidada al creixement tant des del punt de vista econòmic com de volum de persones ateses. Igualment reconeix el compromís solidari en coherència amb els valors de l’entitat i l’elevat grau de satisfacció de les persones ateses sense oblidar la solidesa dels sistemes de gestió i les aliances amb altres entitats així com l’agilitat i capacitat de resposta davant situacions adverses que ha permès mantenir i augmentar l’activitat així com la situació econòmica del Centre.

“El valor de la hospitalidad, como referente del conjunto de valores que propone la Orden, es reconocido por las personas de la organización y hacen bandera de la importancia de los mismos en la prestación del servicio y el trato con el paciente”

Fa pocs dies s’ha celebrat l’acte de lliurament del Segell EFQM que ha comptat amb la participació del director de Màrqueting i Comercial del Club de l’Excel·lència, Miquel Romero; la representant de TÜV Rheinland, Elena García; el gerent de Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris, José Luis Argudo, així com els membres del Comitè de Direcció. També van participar tots els membres del Grup de Millora de la Qualitat de l’entitat, format per diversos professionals que han tingut un paper clau en el procés de canvi i transformació de l’organització.

Igualment, el Gmà. José Luis Fonseca, primer conseller de la Província Sant Joan de Déu d’Espanya, va felicitar als professionals de Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris pel reconeixement obtingut, destacant el paper central de la Qualitat com a part dels valors de la Institució.

En aquest enllaç trobareu un vídeo resum de la Jornada.

Aquests resultats reconeguts en l’auditoria han estat possibles gràcies al treball de tots els professionals de Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris que sempre però especialment enmig d’un any marcat pels estralls de la pandèmia per Covid19 han sabut posar per endavant la seva professionalitat i millorar la qualitat de l’atenció que presten a les persones.