Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris obté el Segell d’Excel·lència Europea EFQM 300+

Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris ha obtingut el Segell d’Excel·lència Europea EFQM 300+ que destaca el treball de l’entitat per la millora contínua de la qualitat dels seus serveis i el compromís de tots els treballadors en una atenció centrada en les persones ateses.
El segell reconeix la feina realitzada en coherència amb els valors de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu així com la creativitat i la innovació del centre en la millora de la qualitat.

El projecte “Connectant Emocions” de Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris rep un reconeixement especial per part de la Federació Internacional d’Hospitals per la seva iniciativa davant la CoVid19.

Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris ha rebut un reconeixement especial per part de la Federació Internacional d’Hospitals (IHF) en el marc de la convocatòria “Beyond the Call of Duty Covid 19” pel seu pla d’acció de resposta davant la CoVid19.

“Connectant Emocions” és un projecte que promou els contactes familiars a través de videotrucades entre els pacients ingressats i les seves famílies. Igualment permet donar una informació bàsica i quotidiana a les famílies sobre l’estat del seu familiar ingressat, reduint l’angoixa que produeix no poder visitar-lo.

Volem des d’aquí felicitar els professionals i voluntaris de la nostra entitat que gràcies a la seva creativitat i compromís treballen per reduir el sentiment de soledat de les persones ingressades així com la incertesa dels familiars en no poder-los visitar a causa de la pandèmia per Covid19.

El programa de la Federació Internacional d’Hospitals Beyond the Call of Duty per la Covid19 està patrocinat per l’Hospital Ashikaga de la Creu Roja Japonesa – Grup Nikken i la Federació Internacional d’Associacions i fabricants de productes farmacèutics (IFPMA)

La llista completa d’hospitals reconeguts es pot trobar al següent enllaç: https://www.ihf-fih.org/beyond-the-call-of-duty-for-covid-19/organizations/

Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitari d’Esplugues posarà en marxa noves teràpies dirigides a millorar l’autonomia de les persones ateses gràcies a “Lucía”, una cabina d’hidroteràpia que ISENSI i la Fundació Fluidra han donat a la nostra Orde Hospitalària de Sant Joan de Déu.

El passat dia 27 de novembre es va signar el conveni de la donació d’una cabina d’hidroteràpia, “Lucía” al nostre Centre Sociosanitari.

A l’acte van assistir Xavier Servat, Gerent de la Fundació Fluidra i Eduard Segura, Director General d’ISENSI. Representant a SJD Serveis Sociosanitaris José Luis Argudo, Gerent;  Marc A. Rovira, Coordinador mèdic;  Rosario Morán, Coordinadora d’Infermeria i Albert Tresserres, Cap de serveis generals, i en representació de l’Obra Social Sant Joan de Déu,  el seu director Oriol Bota,  i Jordi Antolín, Coordinador de captació de fons i relació amb organitzacions.

La cabina terapèutica “Lucia” ens permetrà realitzar sessions d’estimulació multisensorial als pacients combinant cinc teràpies amb diferents beneficis en una mateixa sessió: aromateràpia, musicoteràpia, cromoteràpia, hidroteràpia i termoteràpia. Aquest conjunt de teràpies pot permetre obtenir millores als pacients que tenen afectacions motrius. Igualment es preveuen obtenir avanços a nivell cognitiu i emocional així com prevenir el deteriorament cognitiu, sensorial i social.

Aquesta teràpia innovadora permetrà també fomentar la participació activa dels pacients en AVD’s i d’aquesta manera promoure l’augment de l’autonomia personal d’una manera diferent esdevenint un complement de les teràpies habituals alhora que enfortint el vincle entre pacient i terapeuta.

Volem agrair també des d’aquí a la Fundació Fluidra i a la Companyia ISENSI la seva generositat i igualment a l’Obra Social de Sant Joan de Déu per facilitar l’accés a aquest recurs que ens permetrà continuar avançant en la millora dels serveis que volem oferir a les persones ateses.

Camí a l’excel·lència

Durat aquest any des de qualitat hem fet el traspàs de la certificació en la norma ISO 9001:2008 a l’ISO 9001:2015, també mantenim la certificació de “Cuidados Dignos “ de la norma Libera-Care i estem treballant per certificar-nos amb l’EFQM com camí cap a l’excel·lència.

Jornada de Bioètica “CONTENCIOZERO”

Professionals del Centre han assistit a la II Jornada de Bioètica “CONTENCIOZERO” organitzada pel Comitè de Bioètica de l’HU Institut Pera Mata i Villablanca a la cuitat de Reus.

Ens van convidar a participar com a ponents i compartir la nostra experiència com a Centre referent amb l’eliminació de les contencions i ho vem fer amb la presentació  ” Vencent Mites”.

Va ser una jornada molt interessant on es va treballar la visió de les contencions des de diferents àmbits i amb la participació d’experiències en primera persona.

16 ª edició Programa de Suport a Famílies i/o Cuidadors no Professionals

El proper 19 d’octubre s’inicia la 16 ena edició del Programa de Suport a Famílies i/o Cuidadors no Professionals de malalts amb deteriorament cognitiu i/o demència.
Els objectius d’aquest curs son :
Formar al cuidador o cuidadors i /o a la família en la cura integral del malalt amb demència o deteriorament cognitiu inicial.
Informar respecte al procés de la malaltia en les diferents etapes.
Oferir educació sanitària, per tal de facilitar  eines per afrontar la cura i el maneig dels malalts.
Assessorar en relació a la xarxa de recursos  socials i actuacions legals.
Reduir el impacte familiar de la malaltia.

Diferents professionals del Centre participen en aquesta formació que,  any rere any i gracies a la col·laboració de l’Obra Social dels Germans de Sant Joan de Deu,  es molt ben acollida per les persones que hi participen.

Professionals francesos visiten el Centre

Un grup de 25 professionals francesos que cursen la formació de “Dirigeant de l’économie médico-sociale” i “Management et Marketing des Structures de l’Economie Sociale”, ens han visitat per conèixer de primera mà el funcionament i característiques del nostre Centre.

En anteriors edicions d’aquesta formació també ens van tenir en compte com a Centre referent en atenció sociosanitaria.