Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris obté el Segell d’Excel·lència Europea EFQM 300+

Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris ha obtingut el Segell d’Excel·lència Europea EFQM 300+ que destaca el treball de l’entitat per la millora contínua de la qualitat dels seus serveis i el compromís de tots els treballadors en una atenció centrada en les persones ateses.
El segell reconeix la feina realitzada en coherència amb els valors de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu així com la creativitat i la innovació del centre en la millora de la qualitat.

El projecte “Connectant Emocions” de Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris rep un reconeixement especial per part de la Federació Internacional d’Hospitals per la seva iniciativa davant la CoVid19.

Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris ha rebut un reconeixement especial per part de la Federació Internacional d’Hospitals (IHF) en el marc de la convocatòria “Beyond the Call of Duty Covid 19” pel seu pla d’acció de resposta davant la CoVid19.

“Connectant Emocions” és un projecte que promou els contactes familiars a través de videotrucades entre els pacients ingressats i les seves famílies. Igualment permet donar una informació bàsica i quotidiana a les famílies sobre l’estat del seu familiar ingressat, reduint l’angoixa que produeix no poder visitar-lo.

Volem des d’aquí felicitar els professionals i voluntaris de la nostra entitat que gràcies a la seva creativitat i compromís treballen per reduir el sentiment de soledat de les persones ingressades així com la incertesa dels familiars en no poder-los visitar a causa de la pandèmia per Covid19.

El programa de la Federació Internacional d’Hospitals Beyond the Call of Duty per la Covid19 està patrocinat per l’Hospital Ashikaga de la Creu Roja Japonesa – Grup Nikken i la Federació Internacional d’Associacions i fabricants de productes farmacèutics (IFPMA)

La llista completa d’hospitals reconeguts es pot trobar al següent enllaç: https://www.ihf-fih.org/beyond-the-call-of-duty-for-covid-19/organizations/

Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitari d’Esplugues posarà en marxa noves teràpies dirigides a millorar l’autonomia de les persones ateses gràcies a “Lucía”, una cabina d’hidroteràpia que ISENSI i la Fundació Fluidra han donat a la nostra Orde Hospitalària de Sant Joan de Déu.

El passat dia 27 de novembre es va signar el conveni de la donació d’una cabina d’hidroteràpia, “Lucía” al nostre Centre Sociosanitari.

A l’acte van assistir Xavier Servat, Gerent de la Fundació Fluidra i Eduard Segura, Director General d’ISENSI. Representant a SJD Serveis Sociosanitaris José Luis Argudo, Gerent;  Marc A. Rovira, Coordinador mèdic;  Rosario Morán, Coordinadora d’Infermeria i Albert Tresserres, Cap de serveis generals, i en representació de l’Obra Social Sant Joan de Déu,  el seu director Oriol Bota,  i Jordi Antolín, Coordinador de captació de fons i relació amb organitzacions.

La cabina terapèutica “Lucia” ens permetrà realitzar sessions d’estimulació multisensorial als pacients combinant cinc teràpies amb diferents beneficis en una mateixa sessió: aromateràpia, musicoteràpia, cromoteràpia, hidroteràpia i termoteràpia. Aquest conjunt de teràpies pot permetre obtenir millores als pacients que tenen afectacions motrius. Igualment es preveuen obtenir avanços a nivell cognitiu i emocional així com prevenir el deteriorament cognitiu, sensorial i social.

Aquesta teràpia innovadora permetrà també fomentar la participació activa dels pacients en AVD’s i d’aquesta manera promoure l’augment de l’autonomia personal d’una manera diferent esdevenint un complement de les teràpies habituals alhora que enfortint el vincle entre pacient i terapeuta.

Volem agrair també des d’aquí a la Fundació Fluidra i a la Companyia ISENSI la seva generositat i igualment a l’Obra Social de Sant Joan de Déu per facilitar l’accés a aquest recurs que ens permetrà continuar avançant en la millora dels serveis que volem oferir a les persones ateses.

Entrevista Dr. Marc Rovira

Amb motiu del monogràfic de Gent Gran , el programa Vademècum de Radio Estel ha entrevistat al Dr. Marc Rovira ,Coordinador Mèdic de Sant Joan de Deu Serveis Sociosanitaris, per explicar l’atenció i tasca assistencial que realitzen els Germans de Sant Joan de Deu a la població de gent gran.

La Solidaritat més dolça

Els equips participants en la BML han organitzat un esmorzar i berenar solidari amb truita i pastissos elaborats pel personal del Sociosanitari.
Per un dia professionals del Centre s’han convertit en “cuiners i pastissers d’alt nivell” per contribuir a una causa solidaria. A la recepció del Centre s’ha muntat una “paradeta” per aquesta ocasió, per oferir a tothom qui ho desitgi l’oportunitat de participar en la recollida de fons per la Barcelona Magic Line.

Reconeixement del Departament d’Ensenyament

Hem rebut per part del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunta i el Consell General de Cambres de Catalunya el Reconeixement per la col·laboració amb centres de Formació, acreditan la nostra capacitat i idoneïtat per acollir alumnes en pràctiques durant el Curs 2015/2016.

Gracies a tots pel esforç i dedicació que comporta i per contribuir en la formació d’altres professionals.

Premi a l’Excel·lència en Qualitat a l’Atenció Sociosanitària i a les Persones amb Dependència 2016

La Fundació Unió ha fet entrega del premi a l’Excel·lència en Qualitat a l’Atenció Sociosanitària i a les Persones amb Dependència 2016 a Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris. En el marc del lliurament dels Premis Avedis Donabedian, celebrada el 13 de gener, al Palau de la Música Catalana a Barcelona, Jordi Cayetano, gerent de SJD Serveis Sociosanitaris, va rebre el premi de mans del president de la Unió Catalana d’ Hospitals (UCH), Manel Jovells.

A l’hora de designar SJD Serveis Sociosanitaris com a guanyador s’ha valorat que disposa d’un pla estratègic que incorpora un pla de qualitat del qual es desprèn una preocupació i inquietud del centre per les àrees més avantguardistes de l’atenció com són la reducció de les contencions o l’atenció centrada en les persones. En aquest sentit, destaca que recentment s’ha convertit en el primer centre sociosanitari de Catalunya a aconseguir la certificació Libera Care, per evitar qualsevol contenció química o física sobre els pacients.

TV3 a Sant Joan de Deu Serveis Sociosanitaris

L’espai “Els matins de TV3” ha emes un reportatge per donar a conèixer l’event esportiu organitzat per l’Obra Social dels Germans de Sant Joan de Deu i porta a plató a una usuària de la Llar Residencia.
Podeu veure a través d’aquest enllaç.

Celebració Xè Aniversari

En el 2006 vàrem inaugurar el nostre Centre.

Inicialment vam absorbir un nombrós grup de malalts de salut mental de Sant Boi. Va ser l’inici de la desinstitucionalització iniciada temps enrere per la reforma de la psiquiatria.
Mica en mica el Centre s’ha anat adaptant i contribuint a millorar les necessitats de salut del territori.

Es així com ara donem atenció a malalts psicogeriatrics, PCC (pacient crònic complexa) , MACA (malaltia crònica avançada) i cures pal·liatives.

En aquets 10 anys s’ha passat d’un model residencial a un model sanitari en el que l’estil i valors de Sant Joan de Deu hi son sempre presents.

Ahir el recinte del Centre es va engalanar per acollir els assistents. Ens van acompanyar autoritats, patrons, germans, professionals, col·laboradors i voluntaris en un acte molt entranyable de celebració del nostre desè aniversari.

Sant Joan de Deu Serveis Sociosanitaris primer sociosanitari de Catalunya en conseguir la certificació Libera Care

Tenint en compte el nostre estil d’assistència i el perfil dels malalts que atenem, majoritàriament persones grans amb situació de dependència o que, per raons vinculades a la manca o pèrdua de capacitat psíquica, física o intel·lectual, necessiten un suport significatiu a la seva autonomia, la certificació Libera Care ens permet reforçar els nostres valors basats en la responsabilitat, el respecte, la qualitat, l’espiritualitat i l’Hospitalitat.

La norma Libera Care té com a objectiu principal evitar l’aplicació de qualsevol tipus de contenció, química o física, sobre el pacient. Això evita les conseqüències que poden provocar les contencions físiques: augment de la immobilitat, caigudes, nafres, incontinència i, també, l’angoixa de la persona.

Aquest projecte es va començar a gestar el 2013, quan es va formar un equip de professionals integrat per La Fundació Unió, vinculada a la Unió Catalana d’Hospitals, la Fundació Cuidados Dignos i Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris. Durant el 2014 el sociosanitari va poder reduir les contencions (cinturons abdominals, perianals, baranes…), amb la millora de la qualitat de vida dels pacients del centre.